Reglement

De toets
De individuele toets zal bestaan uit 50 vragen die met behulp van docenten zijn geselecteerd uit de Amerikaanse artsenexamenbank: United States Medical Licensing Examination (USMLE). De vragen op de toets zullen daarom in het Engels zijn. Alle vragen zijn meerkeuzevragen.

Groepsdeel
Vanaf de VIe editie van de Geneeskunde Olympiade bestaat de wedstrijd naast de traditionele toets, ook uit een groepsdeel. In teams zal er doormiddel van 3 interactieve rondes tegen elkaar gestreden worden.

Jaarlaag
Studenten kunnen deelnemen in verschillende categorieën: jaar 1, jaar 2, jaar 3 en master. Wanneer een student vakken volgt in verschillende jaarlagen, dient de student deel te nemen in de hoogste jaarlaag waarin vakken worden gevolgd.

Nakijken
De individuele toets zal centraal worden nagekeken. Om het resultaat zo eerlijk mogelijk te houden, wordt er gebruik gemaakt van ‘correction for guessing’. Dit houdt in dat voor ieder fout antwoord puntenaftrek wordt gegeven. Het is ook mogelijk om een vraagteken in te vullen.

Deze ‘correction for guessing’ methode wordt als volgt toegepast:
Een fout bij een 2-keuzevraag: – 1 punt
Een fout bij een 3-keuzevraag: – ½ punt
Een fout bij een 4-keuzevraag: – ⅓ punt
Een fout bij een 5-keuzevraag: – ¼ punt

Gelijke uitslag
Tijdens de toets zal bijgehouden worden hoe lang de student over de toets doet. De tijd wordt op de toets geschreven door de surveillant. Indien de beste resultaten een gelijk puntenaantal hebben, zal de snelste tijd doorslaggevend zijn.

Lidmaatschap
Om in aanmerking te kunnen komen voor een prijs, dien je lid te zijn van de studievereniging van jouw faculteit. De winnaars zullen dan ook worden gecontroleerd op lidmaatschap. Als je geen lid bent van je studievereniging kun je wel deelnemen aan de Geneeskunde Olympiade, maar je maakt geen kans op een prijs.

Winnaars
Voor iedere categorie (jaar 1, 2, 3 en master) zal landelijk een top drie bekend worden gemaakt. Per faculteit zal er een winnend team worden uitgeroepen.